Inele de logodna si verighete - Informatii Utile
Pentru fiecare dintre noi, achizitionarea unui inel de logodna / verigheta este o experienta unica.
Intelegerea principiilor de evaluare a caracteristicilor de calitate ale unui diamant este un pas extrem de important in cumpararea unei bijuterii.
Scara de clasificare a diamantelor, cunoscuta sub numele de 4C cuprinde multiple atribute care afecteaza frumusetea, valoarea si calitatea generala a acestora, precum:
1. Calitatea slefuirii (taietura)
Calitatea slefuirii unui diamant nu se refera la forma acestuia, ci se refera la modul eficient in care lumina patrunde in interiorul acestuia si se intoarce in ochiul privitorului.
Este cea mai importanta caracteristica a unui diamant, determina stralucirea acestuia. Cu cat mai bine este taiat un diamant, cu atat mai multa stralucire va avea. Practic, un diamant bine taiat este stralucitor, in timp ce un diamant prost taiat poate parea intunecat si lipsit de viata, indiferent de culoarea, claritatea sau dimensiunea acestuia.
Multi taietori de diamante aleg sa plaseze dimensiunea acestora peste potentiala lor frumusete, sacrificand echilibrul ideal de stralucire si dispersie. Echipa D'AMORE alege intotdeauna frumusetea refuzand sa faca un asemenea compromis.
RECOMANDARE LA BERUZI:
Nu alegeti o piatra mare cu o taietura slaba, mai bine o piatra mai mica cu o taietura buna ce ofera stralucire maxima.
2. Claritate (puritatea diamantului)
Diamantele pot fi fara imperfectiuni sau cu mici incluziuni in interiorul acestora. Majoritatea acestora incluziuni sunt microscopice si nu afecteaza frumusetea diamantului.
Conform diagramei gradelor de claritate, diamantele fara imperfectiuni primesc cel mai bun calificativ. I1, I2, I3 - prezinta incluziuni vizibile cu ochiul liber.
RECOMANDARE LA BERUZI:
Alegeti diamante care nu prezinta imperfectiuni vizibile cu ochiul liber, care pot afecta frumusetea generala si durabilitatea acestora.
3. Culoare (gradul de puritate al nunatei diamantelor)
Gradul de culoare al unui diamant se refera, de fapt, la lipsa de culoare. Cu alte cuvinte, diamantele care sunt incolore, care contin foarte putina sau deloc culoare, primesc note de calitate mai mari decat cele cu culoare vizibila.
Culoarea este clasificata pe o scara de la D - Z si este impartita in cinci mari categorii: incolor, aproape incolor, pal, galben foarte deschis, galben.
Diagrama gradelor de colorare a diamantelor:
4. Carat
Carat-ul este unitatea de masura pentru greautatea diamantelor (1 ct = 0.20g). Diamantele sunt evaluate in functie de greutatea acestora nu in functie de dimensiune.
Recomandare LA BERUZI:
Dimensiunea conteaza, insa mai mare nu este intotdeauna mai bine.